Hej Hakkas!

Philipp är precis som värdfamiljens tidigare utbyteselev, Mallee, skribent i det lokala Bygdebladet som delas ut bland invånarna i Hakkas postnummerområde.

Tidningsartikel skriven av utbytesstudent på utbyte i Hakkas, Sverige

Artikeln i textformat: 

Hej Hakkas!

Jag heter Philipp, kommer från Braunschweig i Tyskland och bor här i Hakkas nu sedan ungefär en månad med familj Carlsson.

Jag ska stanna här för till 2 månade, men jag har redan sett och gjort ganska mycket: Till exempel har jag åkt skidor på Dundret flera gånger, åkt scooter, pimplat i fjällen, sett renar, en älg och även norrsken! De var så fina!!

Naturen här är väldigt vacker, jag älskar mest att det finns so mycket snö överallt (vanligtvis har vi väldigt lite snö i Tyskland) och så lite personer som bor här. I jämförelse med Tyskland är samhällen här väldigt små och det är en stor distans mellan flera byar. 

Också, Hakkas skolan är mycket liten för mig och det är ganska konstigt att man pratar med sina lärare med "du" - här är läraren nästan som en vän, det är väldigt olikt i Tyskland. 

Jag pratar inte så mycket svenska, men jag försöker lära mig mer och mer genom att lyssna och tala svenska - ändå är det ganska praktiskt att alla här pratar så bra engelska eller även ibland tyska. 

Jag är väldigt glad att jag får stanna här till i sommar och jag hoppas att jag kanske kan se en till älg, ren eller också norrsken innan jag måste åka tillbaks! :) 

Jag har avsiktligt inte ändrat något i Phillips text! Vissterligen hade han börjat lära sig lite svenska i Tyskland men att inte bara tala utan även skriva svenska efter så kort tid är inte dåligt! /Bo (redaktör på Bygdebladet)

 

Utbyteselev i vinterlandskap