Patricia från Slovakien på utbytesår på Gotland

utbytesstudent i sverige


Hej!

Jag heter Patricia och jag är en utbytesstudent här i Sverige under ett år. Jag kommer från en liten stad i södra Slovakien där jag bor med min mamma, pappa och lillasyster.

Just nu bor jag i en värdfamilj på norra Gotland tillsammans med mina värdpappa, värdmamma, värdsyster och två andra utbytesstudenter från Tyskland. Vi är ganska stor familj nu. Min värdfamilj bor på en farm med hästar, grisar, höns och andra djur, vilket är mycket roligt ibland.

Jag åker buss till min skola som ligger i den största staden på Gotland, Visby. Jag gillar det där, alla är jätte trevliga och försöker alltid hjälpa till (vissa inte med svenska så mycket för de känner mer ’cool’ när de pratar engelska :D). Jag går Naturvetenskapsprogrammet och som individuellt studie valde jag latin. Jag älskar Latin och det hjälper mig mycket när jag ska lära mig svenska.

Att vara en utbytesstudent i Sverige är jättesvårt på grund av språket, men också spännande och roligt. Det är bra erfarenhet att se hur det fungerat i ett annat land, vad de gör, hur de agerar. Jag är verkligen tacksam att jag fick chansen att komma hit.

(Bilderna är från Kappelshamn i närheten där jag bor på Gotland.)

bli värdfamilj gotland