Trygghet och säkerhet

trygghet säkerhet utbytesstudent

Att åka utomlands som utbytesstudent är ett av de säkraste sätten för en tonåring att upptäcka en annan del av världen och dess kultur. När du reser på utbytesår med Explorius finns det alltid någon vuxen att vända sig till -  din värdfamilj, skolan, din kontaktperson i värdlandet samt vi på Explorius.

Vi finns här för dig
Vi känner våra studenter. När du ringer till oss vet vi vem du är och vart du ska åka. Studenter och föräldrar har en egen kontaktperson från avresa till hemresa.

I Sverige och ditt värdland
Din kontaktperson på Explorius finns här för dig även när du är utomlands. När du undrar över någonting, behöver hjälp, råd eller lite kanske bara lite pepp, är du alltid välkommen att höra av dig till din kontaktperson hos Explorius. Oftast får du snabbare hjälp på plats i värdlandet men vi vet att det ibland kan vara skönt att berätta om eventuella problem eller funderingar på svenska.

På plats i ditt värdland har du även en lokal kontaktperson, som bor i närheten av dig och din värdfamilj. Din lokala kontaktperson kommer du ha kontinuerlig kontakt med under hela utbytesåret. 

24/7 journummer
Det finns också ett journummer i både värdlandet och i Sverige som du kan ringa på dygnet runt. Självklart har du också tillgång till kontaktuppgifter till din lokala kontaktperson och i många länder även till regionchefen för den lokala värdorganisationen.

Utvärderingar och uppföljning
För att försäkra oss om att du har det bra skickar Explorius under året ut utvärderingar till dig. Här får du svara på frågor om hur du upplever din värdfamilj, skola och den lokala organisationen i värdlandet. Utvärderingarna är ett av flera verktyg som hjälper oss att säkerställa att du har det bra och är väl omhändertagen under utbytesåret. 

Det är inte bara våra studenter som får tycka till, vi gör också årliga föräldrautvärderingar. 

Erfarna samarbetspartners
På våra High School- och Select High School- utbytesprogram arbetar vi med noggrant utvalda samarbetspartners som alla har genomgått en kvalitetsgranskning. Alla våra samarbetspartners är godkända av lokala myndigheter i respektive värdland, många av våra partners är även kända för att höja standarden i hela branschen med sin verksamhet. Med vår erfarenhet vet vi att våra studenter får bäst nytta av att vi har samarbeten med många olika partners som alla strävar efter att studenten skall få en så bra upplevelse som möjligt och fokusera på att ha så kul som möjligt under siitt utbytesår. Våra partners är medvetna om att samarbetet med oss är baserat på hur bra våra studenter trivs i deras program, så de arbetar hårt för att hitta de rätta värdfamiljerna och de bästa skolorna för våra utbytesstudenter. Dessutom sätter vi väldigt höga krav på våra partners som skickar studenter till våra nordiska länder. Vi förutsätter att inkommande studenter har fått samma förberedande möjligheter som vi ger våra studenter innan de reser iväg, de vill säga att studenterna har fått genomgå intervjuer, förberedande möten och att det har kompletta försäkringar. 

Läs mer om hur vi förbereder dig inför ett år som utbytesstudent här.