Vi på Explorius

Vi på Explorius har världens roligaste jobb – att ge ungdomar som du en chans att uppfylla sin dröm om ett år utomlands! Vi som arbetar här har själva bott utomlands i längre perioder och vet hur spännande och givande det är. Du blir mer självständig, lär dig ett nytt språk flytande, får nya upplevelser och vänner för livet. 

Att åka utomlands är ett stort beslut och det är viktig att ha en bra organisation i ryggen så att du känner dig trygg. På Explorius fokuserar vi på kvalitet, personlig service och trygghet. 

Vi är måna om dig och du får redan från början en egen kontaktperson som hjälper dig med alla förberedelser innan du åker iväg. Denna person följer och finns där för dig under hela ditt utbytesår. Vi vet alltid vem du är när du ringer för hos oss är du en helt unik person, och inte en siffra i mängden. 
 
Vi ser fram emot att lära känna dig och följa dig under ditt äventyr!

 

Vi som jobbar med utbytesstudenter från Sverige

Pierre Ermanno 
Area Manager, Sweden & Finland
pierre.ermanno@explorius.se 

Pierre började arbeta med dessa program 2004 och varit med Explorius från start. Under dessa år har han även arbetat på den amerikanska delen av företaget och var stationerad i Boston mellan 2011 – 2020 där han producerade det så kallade Select-programmet. Pierre är därav specialist på USA och hjälper dig gärna att hitta rätt program och skola.

 


Annika Ståhl

High School Program Coordinator
annika.stahl@explorius.se

Annika började arbeta på Explorius 2014. Under åren har hon arbetat som koordinator och hjälpt studenter att uppfylla sina drömmar om utbytesår utomlands. Annika har själv varit utbytesstudent i Italien och rest till flera av våra värdländer. Hon har även varit ledare på Soft Landing Camp. Att få vara med och hjälpa studenten med förberedelserna inför utbytesåret och att sedan vara ett tryggt stöd under resans gång är det bästa med mitt jobb!


Birgitta Bratt
High School Program Coordinator
birgitta.bratt@explorius.se

Birgitta började arbeta på Explorius 2012. Inom Explorius har Birgitta haft olika arbetsuppgifter som på flygavdelningen samt ansvarig för Soft Landing Camp och Year End Camp. Idag är Birgitta koordinator och ser väldigt mycket fram emot att få fungera som en länk mellan dig som student, er som föräldrar och våra i olika länder. Båda hennes barn har varit utbytesstudenter, så hon har full förståelse för frågor som kan uppstå, nervositet och förväntningar.Erica

Erica Eek
Senior Sales Coordinator
erica.eek@explorius.se

Ericas första erfarenhet från utbytesverksamhet fick hon 1987 när hon själv reste som utbytesstudent till Illinois, i USA. Sommaren 1995 fick hon möjlighet att arbeta som ledare på soft landing camp i New York. Därefter följde mer än 15 år av arbete med internationellt ungdomsutbyte. Erica har primärt arbetat med USA och Kanada, men har även stor erfarenhet av utbyte inom Europa och Australien. Sommaren 2017 reste egna dottern iväg på utbyte så numera har hennes erfarenhet byggts på med upplevelsen av vad det innebär att ”våga släppa taget” när ungdomarna vill söka sig ut i världen – den bästa erfarenhet man som förälder kan ge sitt barn!


Vi som jobbar med utbyteselever som kommer till Sverige

På Explorius värdfamiljsprogram tar vi emot utländska gymnasieelever som vill tillbringa sitt utbyte i Sverige. Vi är alltid intresserade av att få kontakt med nya värdfamiljer som önskar få ett spännande tillskott i familjen under en termin eller ett läsår. För de familjer som väljer att ta emot en student ges rabatt på programavgiften. Läs mer om att bli värdfamilj.

 

Åsa Kardell
Inbound Director
asa.kardell@explorius.se

Åsa har själv varit på två utbyten, som aupair i USA under ett år och som utbytesstudent på universitet i Tyskland under ett läsår. Senare började hon arbeta som informatör för olika kulturutbyten runt om i världen och var också med att starta upp Explorius Inbound verksamhet i Sverige 2003. Att dela den vardagliga upplevelsen här hemma i Sverige med så många trevliga ungdomar från hela världen och deras fina värdfamiljer är inspirerande!  


Vanessa

Vanessa Persson 
Inbound High School Coordinator
vanessa.persson@explorius.se

Vanessas första erfarenhet från utbytesverksamhet fick hon 2000 när hon själv reste som utbytesstudent till Arequipa, i Peru. Sedan dess har hon haft möjlighet att vara lokal representant för organisationer för inkommande studenter och värdsyster . Vanessa har också arbetat över 10 år i Sydamerika med inkommande och utresande studenter som program koordinator. Vanessa har haft möjlighet att bo i Peru, Schweiz, Spanien, Colombia och Sverige. Sedan 2021 är hon tillbaka i Sverige och jobbar med möjligheten för utbytesstudenter att komma till Sverige och få uppleva vår kultur och lära ut en del av sin egna kultur.

 


Ambassadörer
Utöver oss som jobbar på kontoret har Explorius representanter runt om i landet, Explorius egna ambassadörer. Våra ambassadörer håller i intervjuer och informerar om våra program. De flesta av våra ambassadörer är tidigare utbytesstudenter, föräldrar till tidigare studenter eller har själva varit värdfamilj här i Sverige.

Om Explorius