Information till föräldrarFör oss på Explorius är det en självklarhet att det inte bara är våra studenterna som ska njuta av sitt år utomlands, utan även ni föräldrar.

Ett tryggt sätt att uppleva världen
Vi tycker att det är lika viktigt att du som förälder känner dig trygg genom att veta att ditt barn är i säkra händer med oss. Att skicka iväg ditt barn som utbytesstudent är ett av de säkraste sätten för en tonåring att upptäcka en annan del av världen och dess kultur.

Stöd på plats i värdlandet
Den blivande värdfamiljen har blivit noga granskad genom intervjuer, hembesök och referenser och står redo att ta väl hand om din son/dotter under året. För våra studenter finns det alltid någon vuxen att vända sig till om de behöver stöd eller hjälp med något. Både värdfamilj, skola och våra lokala representanter finns där för studenten under året.

Alla studenter som åker med Explorius har både en lokal kontaktperson i värdlandet samt en på vårt Sverigekontor.

Support dygnet runt
Den lokala kontaktpersonen i värdlandet är någon som bor i närheten och kan nås på ett lokalt nummer. Dessutom finns i alla våra värdländer ett journummer som är bemannat 24 timmar om dygnet. Självklart är både våra studenter och du som förälder alltid välkommen att höra av er till er kontaktperson på vårt Stockholmskontor. Även i Sverige finns ett journummer som kan användas i akuta ärenden.

Get Ready - förberedelser inför utbytesåret
Vi på Explorius vet hur viktigt det är att vara förberedd inför sitt utbytesår och erbjuder våra studenter och föräldrar bästa möjliga förberedelse. Innan avresa anordnar vi flertalet Get Ready-möten, frivilliga möten där våra blivande studenter och du som föräldrar får mer information och stegvis ökar på kunskapen om hur det är att vara borta ett år utomlands. Kort innan avresa bjuds både studenter och föräldrar in till ett obligatoriskt avresemöte för en sista genomgång innan det är dags för avfärd. Bättre förberedelser ger ett ännu bättre år!