Jobba hos Explorius

Vi som jobbar på Explorius tycker att vi har världens roligaste jobb - att ge studenter en chans att uppfylla sin dröm om ett år utomlands! Har du själv erfarenhet av att vara utbytesstudent och tycker att det låter spännande att arbeta med att ge andra samma upplevelse? Nedan presenterar vi aktuella lediga tjänster. 
    


Bli en del av vårt internationella nätverk - bli kontaktperson!

Vill du jobba med utbytesstudenter (16-18 år) som kommer till Sverige?  Ett spännande jobb med många kulturella möten! Kontakta oss för mer information! Vi söker kontaktpersoner i följande områden:

- Jönköping
- Värnamo
- Eksjö
- Motala
- Tranås

Arbetsuppgifter
Som lokal kontaktperson så är du en viktig länk mellan utbytesstudenter, värdfamiljer, skolor och Explorius. Du håller regelbunden kontakt med dessa och hittar gärna nya värdfamiljer som matchar kommande utbytesstudenters ansökningar. Det är ett mycket givande och spännande uppdrag där du samtidigt breddar ditt internationella nätverk. Vi är många som arbetar tillsammans och som lokal kontaktperson är du en viktig del i detta nätverk. Rollen passar utmärkt att ha som ett extrajobb vid sidan av arbete eller studier.

Du arbetar självständigt hemifrån men med stöd från Explorius. 

Egenskaper
Vi vill att du har ett genuint intresse för ungdomar och andra kulturer, samt har erfarenhet av att arbeta med ungdomar t.ex. som lärare, tränare eller ungdomsledare. Du är engagerad, pålitlig och ansvarstagande. Att du också är social och har lätt för att ta kontakt med människor är en mycket viktig egenskap i rollen som lokal kontaktperson. 

Kvalifikationer/Krav
Gymnasial utbildning och vara minst 25 år gammal. Meriterande ifall du har erfarenhet i följande: 

- Utlandstjänstgöring, erfarenhet
- Lärarexamen
- Fritidspedagog
- Övriga språk, undervisning
- Ungdomsverksamhet
- Internationella organisationer

Arbetstid/varaktighet
Extrajobb/deltid

Lön
Lön varierar med antalet utbytesstudenter som placeras och som du är kontaktperson för.

Ansökan
CV + personligt brev

asa.kardell@explorius.se eller info@explorius.se

 


Arbeta som ambassadör

Vill du jobba extra, tjäna en slant och dessutom ha kul under tiden? Sök då jobb som ambassadör/lokal representant för oss på Explorius!
Arbetsuppgifter
Arbetet består främst av att genomföra personliga möten & intervjuer med blivande utbytesstudenter (och deras föräldrar) som anmält sitt intresse för Explorius. Under mötet informerar du både studenter och föräldrar om programmet, Explorius och livet som utbytesstudent. Som ambassadör kan du även aktivt jobba med gymnasieungdomar i ditt närområde genom att besöka skolor, lärare och studievägledare och hålla dessa uppdaterade med material och information om våra olika program.

Arbetet innebär stor självständighet och eget ansvar. Det är du som blir Explorius ansikte utåt. Eftersom du mest jobbar på egen hand är dina arbetstider flexibla.

Egenskaper
Du trivs mycket bra med att arbeta med människor. Du är en målmedveten, driven och utåtriktad person som är van att underhålla många kontaktytor samtidigt. Vi förutsätter också att du är serviceinriktad och värdesätter kvalité lika mycket som vi gör.

Kvalifikationer/Krav

Du har helst själv varit utbytesstudent på gymnasienivå eller är förälder till en utbytesstudent. Flytande engelska är ett krav medan övriga språk är meriterande. Vi ser att du har ett stort intresse för ungdomar och ett plus är om du har tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar. Du har tagit studenten.

Orter där vi söker ambassadörer just nu:
Dalarna
Eskilstuna
Halmstad/Varberg
Jönköping
Kristianstad
Sundsvall
Umeå
Västerås
Växjö
Örebro

Arbetstid/Varaktighet
Extrajobb/deltid

Lön
Timlön + Provision

Ansökan
CV + personligt brev

Vi tar emot din ansökan på info@explorius.se