Jobba hos Explorius

Vi som jobbar på Explorius tycker att vi har världens roligaste jobb - att ge studenter en chans att uppfylla sin dröm om ett år utomlands! Har du själv erfarenhet av att vara utbytesstudent och tycker att det låter spännande att arbeta med att ge andra samma upplevelse? Nedan presenterar vi aktuella lediga tjänster. 
  


Student Exchange Sales Coordinator

Drivs du av försäljning och service och är sugen på att arbeta med världens kanske roligaste produkt?
På Explorius Education har vi sedan starten 2002 arbetat för att uppfylla våra kunders dröm om en äkta High School-experience utomlands. Explorius tillhör Educatius-koncernen, vilken idag skickar ca. 5 500 studenter från över 50 länder till olika utbytesprogram i USA, Storbritannien, Australien, Nya Zeeland, Kanada och Europa. Vårt svenska Explorius-kontor har vi på Drottninggatan i Stockholm, dit söker vi nu dig som vill bli endel av vårt härliga Sales-team!

Rollen
Som Student Exchange Sales Coordinator kommer du vara första kontakten mot våra potentiella kunder. Där kommer du till stor del arbeta med nykundsbearbetning (B2C) och service till våra befintliga kunder. Det vi gillar med denna rollen är att du får vara med studenten från början till slut. Från första kontakt vid uppföljning av leads, genom hela försäljningsresan, därefter genom ansökningsprocessen och slutligen under hela kundens utbytesår. Administration och arbete med våra olika datasystem ingår även i rollen.

Din profil
Vi söker dig som är en ”people person” ut i fingerspetsarna! Arbetsuppgifterna kan te sig breda, men för att lyckas i rollen tror vi du kommer långt med en driven och positiv attityd och ett genuint intresse för försäljning, service och såklart människor. Vi på Explorius brinner för det vi gör, och i synnerhet för vår produkt, ett grundkrav är därför att du delar samma brinnande intresse som oss för utbytesstudier, resor och kulturellt utbyte. Kanske har du själv varit utbytesstudent och vill hjälpa andra att också få uppleva det? Då rollen har en stor internationell prägel krävs det mycket god kommunikativ förmåga både på svenska och engelska. I kontoret i Stockholm har vi en stark teamkänsla, högt i tak och högt arbetstempo, vi ser det som en självklarhet att du trivs i, och bidrar till den miljön!

Vår profil
Vi är en ambitiös, global organisation med korta beslutsvägar. Vi vill att våra anställda ska må bra, vi erbjuder därför ett generöst friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, förmånlig tjänstepension och trivsamma lokaler i centrala Stockolm. Tjänsten är fast heltidsanställning med 6 månaders provanställning. Tidigare erfarenheter i branschen är inte ett krav, men vi ser gärna att du har det.

Job description – Student Exchange Sales Coordinator

Reporting to: Manager; Pierre Ermanno

Job assignments

 • Contact “leads” (i.e. potential customers) and introduce them to Explorius and our programs
 • Visit schools and inform about our programs
 • Represent Explorius at fairs, schools and other events
 • Conduct interviews with students applying for our programs
 • Secure administration and support during application process, supporting students & parents and liaising with partners
 • Secure that all relevant information on assigned students are updated in our CRM system
 • Assist in planning and conducting preparational meetings
 • Inform and keep our ambassadors up to date
 • Responsible for Emergency phone during specifically scheduled weeks
 • Support the inbound program Manager with school recruitment and host family placements
 • Other tasks within the field of work, as requested by the Manager from time to time Responsibilities
 • Key contact person for a number of students and international partners
 • Sales within the Swedish region
 • Secure a good dialogue with students, ambassadors, parents and international partners
 • Secure to be up to date on our key programs & destinations as well as relevant special offers
 • Secure that all information about students and their programs are correct and timely entered into our CRM system

Vänligen skickat in din ansökan med ett bifogat CV till Pierre.ermanno@explorius.se


Bli en del av vårt internationella nätverk - bli kontaktperson!

Vill du jobba med utbytesstudenter (16-18 år) som kommer till Sverige?  Ett spännande jobb med många kulturella möten! Kontakta oss för mer information! Vi söker kontaktpersoner i följande områden:

- Jönköping
- Värnamo
- Eksjö
- Motala
- Tranås

Arbetsuppgifter
Som lokal kontaktperson så är du en viktig länk mellan utbytesstudenter, värdfamiljer, skolor och Explorius. Du håller regelbunden kontakt med dessa och hittar gärna nya värdfamiljer som matchar kommande utbytesstudenters ansökningar. Det är ett mycket givande och spännande uppdrag där du samtidigt breddar ditt internationella nätverk. Vi är många som arbetar tillsammans och som lokal kontaktperson är du en viktig del i detta nätverk. Rollen passar utmärkt att ha som ett extrajobb vid sidan av arbete eller studier.

Du arbetar självständigt hemifrån men med stöd från Explorius. 

Egenskaper
Vi vill att du har ett genuint intresse för ungdomar och andra kulturer, samt har erfarenhet av att arbeta med ungdomar t.ex. som lärare, tränare eller ungdomsledare. Du är engagerad, pålitlig och ansvarstagande. Att du också är social och har lätt för att ta kontakt med människor är en mycket viktig egenskap i rollen som lokal kontaktperson. 

Kvalifikationer/Krav
Gymnasial utbildning och vara minst 25 år gammal. Meriterande ifall du har erfarenhet i följande: 

- Utlandstjänstgöring, erfarenhet
- Lärarexamen
- Fritidspedagog
- Övriga språk, undervisning
- Ungdomsverksamhet
- Internationella organisationer

Arbetstid/varaktighet
Extrajobb/deltid

Lön
Lön varierar med antalet utbytesstudenter som placeras och som du är kontaktperson för.

Ansökan
CV + personligt brev

asa.kardell@explorius.se eller info@explorius.se

 


Arbeta som ambassadör

Vill du jobba extra, tjäna en slant och dessutom ha kul under tiden? Sök då jobb som ambassadör/lokal representant för oss på Explorius!
Arbetsuppgifter
Arbetet består främst av att genomföra personliga möten & intervjuer med blivande utbytesstudenter (och deras föräldrar) som anmält sitt intresse för Explorius. Under mötet informerar du både studenter och föräldrar om programmet, Explorius och livet som utbytesstudent. Som ambassadör kan du även aktivt jobba med gymnasieungdomar i ditt närområde genom att besöka skolor, lärare och studievägledare och hålla dessa uppdaterade med material och information om våra olika program.

Arbetet innebär stor självständighet och eget ansvar. Det är du som blir Explorius ansikte utåt. Eftersom du mest jobbar på egen hand är dina arbetstider flexibla.

Egenskaper
Du trivs mycket bra med att arbeta med människor. Du är en målmedveten, driven och utåtriktad person som är van att underhålla många kontaktytor samtidigt. Vi förutsätter också att du är serviceinriktad och värdesätter kvalité lika mycket som vi gör.

Kvalifikationer/Krav

Du har helst själv varit utbytesstudent på gymnasienivå eller är förälder till en utbytesstudent. Flytande engelska är ett krav medan övriga språk är meriterande. Vi ser att du har ett stort intresse för ungdomar och ett plus är om du har tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar. Du har tagit studenten.

Orter där vi söker ambassadörer just nu:
Dalarna
Eskilstuna
Halmstad/Varberg
Jönköping
Kristianstad
Sundsvall
Umeå
Västerås
Växjö
Örebro

Arbetstid/Varaktighet
Extrajobb/deltid

Lön
Timlön + Provision

Ansökan
CV + personligt brev

Vi tar emot din ansökan på info@explorius.se