Om Explorius

Sedan starten år 2002 har vi på Explorius erbjudit utbytesprogram på high school-nivå till nordiska ungdomar mellan 14–18 år. Vi har dessutom välkomnat internationella utbyteselever som vill tillbringa sitt utbytesår här i Sverige. 

Att hjälpa unga människor att ta sina första steg mot ett äventyr fullt av ny kunskap, erfarenhet och vänskaper är det bästa jobbet vi kan tänka oss. Tillsammans med våra utbytesstudenter och värdfamiljer för vi nationer och människor närmare varandra genom kulturella utbyten och utbildning.

Vi på Explorius

Utbytesprogram över hela världen

Vi erbjuder ett brett utbud av utbytesprogram i flera olika länder över hela världen. Oavsett om du själv vill välja vilken skola du vill gå på, vill uppleva campuslivet på internatskola, plugga i en särskild delstat eller stad, eller om du är helt öppen vad gäller geografiskt läge och skolprofil har vi någonting som passar dina önskemål.

Vi är sanna high school-experter med ditt allra bästa i fokus. Personlig service, kvalitet och trygghet är pelarna hela vår organisation bygger på. Detta, och inte minst – våra utbytesstudenter.

Real Students – Real Stories

Utbytesstudent på toppen av berget

Vi förespråkar “Real students – Real stories” vilket du kommer märka genomsyrar hela vår kommunikation. Alla bilder och videos vi använder på vår hemsida och i vår katalog är tagna av våra egna utbytesstudenter. De delar dessutom sina berättelser på samtliga våra sociala medie-kanaler och på vår bloggsida.  

Detta är för att vi vill ge dig en så riktig och ärlig bild som möjligt av ett utbytesår på high school. Och ingen ger dig detta bättre än våra utbytesstudenter som är ute på, eller precis har kommit hem, från sina egna äventyr.

De ger dig en sann inblick i hur ett utbytesår utomlands kan se ut. De visar dig alla roliga event, utflykter och äventyr, men också eventuella svårigheter såsom hemlängtan och kulturkrockar.

För ett utbytesår är inte alltid bara en dans på rosor. Det är även utmanande, livsförändrande och ibland lite förvirrande. Men en sak är säker – det är alltid, alltid, alltid värt det. Fråga bara våra utbytesstudenter!

En del av Educatius Group

Explorius är en av nordens främsta utbytesorganisationer med säte i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Tillsammans är vi stolta över att vara en del av Educatius Group.  

Educatius Group är en ledande och anförtrodd global organisation inom internationell utbildning. Gruppen verkar och har kontor i flera olika länder: bland annat USA, Australien, Tyskland, Italien och Spanien.

Våra kollegor utomlands kommer att välkomna dig när du anländer i ditt värdland. Du kommer även att träffa andra internationella utbytesstudenter från våra systerbolag på Soft Landing Camp samt på andra anordnade resor under ditt utbytesår. Vår personal utomlands är dessutom tillgänglig för dig 24/7 under ditt utbytesår i landet.Vår mission

Vi tror på att bygga en bättre kulturell förståelse mellan nationer och människor. Via utbildning erbjuder vi säkra och spännande sätt för ungdomar att följa sina drömmar om att upptäcka nya kulturer. På så vis hjälper vi till att skapa bättre världsmedborgare. Detta samtidigt som vi bidrar till en förbättrad livskvalitet för de mindre lyckligt lottade genom vår stiftelse Aiducatius.

Om stiftelsen Aiducatius

Hur allt började

High School Spirit

De första high school-utbytena arrangerades redan på 1950-talet. Sedan dess har utbytesstudenterna blivit många fler och mer erfarna och skolorna har fått ett större utbud av profiler, ämnen och aktiviteter. Men hur utbytesår arrangeras har mer eller mindre sett likadant ut.

Det är därför dags att någon tänker nytt i den här branschen. Detta var vår övertygelse när vi startade Explorius med målet att skapa den bästa utbytesorganisationen i världen.

Vår idé var och är fortfarande väldigt enkel. Vi arrangerar utbytesår som utgår från våra utbytesstudenters önskemål och förutsättningar. Vi lägger ner mycket tid för att ta reda på exakt vad för behov de har – både inför, under och efter utbytesåret. Därefter anstränger vi oss till vårt yttersta för att på bästa sätt möta dessa.

Förberedelser och information

Ett exempel på detta är sättet vi förser våra utbytesstudenter och deras föräldrar med information, samt vad vi informerar om. Vi ser alltid till att förbereda dem väl på våra informations- och Get Ready-möten innan avresan, såväl som på Soft Landing Camp vid ankomst i värdlandet.  

Genom vår app My Exchange Education får våra utbytesstudenter dessutom tillgång till viktig information rakt i deras ficka. Det är deras personliga app där information om skolan och värdfamiljen, viktiga telefonnummer, försäkringar, flygtider och mycket mer alltid finns tillgängligt.

Personlig service

Ett annat exempel på vad som gjort oss ledande i branschen är att vi alltid vet vem det är som ringer när vi får ett samtal till kontoret. Alla våra utbytesstudenter och deras föräldrar får en personlig kontaktperson på Explorius. Denna person lyssnar på deras tankar och önskemål och vägleder dem genom varje steg i ansökningsprocessen samt utbytesåret.

Våra utbytesstudenter får även en lokal kontaktperson som bor i värdfamiljens närområde I värdlandet såväl som ett journummer 24/7.

Vi går alltid den extra milen för att ge en personlig service och ett säkert utbytesår utomlands.

Välkommen till Explorius! 

Vi på Explorius

Ord om Explorius

När jag var mitt i djungeln av letandet bland alla organisationer som finns att välja mellan hittade jag till Explorius hemsida. Jag började läsa på om organisationen och kontaktade personer som tidigare åkt med organisationen.

Det jag fick höra och intrycket jag fick av det jag läste var bara positivt, vilket gjorde att jag valde Explorius. Genom intervjun, mejlkontakt och avresemötet med Explorius kände jag att jag fick ut all information jag behövde för att känna mig redo för avfärd. Jag gillade att kontakten med huvudkontoret var lättåtkomlig och att den förberedande informationen kändes väl genomtänkt.


– Alma, USA   

Så fungerar det