Om ExploriusExplorius startade med sitt utbytesprogram under 2002 genom att skicka svenska studenter utomlands för studier samtidigt som att ta emot elever som önskar att studera i Sverige. Detta har varit Explorius huvudfokus under många år och så även nu, men under 2008 lanserade vi även programmet Select High School vilket är ett program som tillåter studenter att välja vilken skola de önskar att gå på i utlandet.

I dagsläget har Explorius det största utbudet av high schools att erbjuda, med över 300 skolor i USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland. I dagsläget har vi ett skolnätverk med över 200 skolor runt om i USA och Kanada, i och med vårt breda skolnätverk skapar detta en otrolig möjlighet för svenska studenter att kunna studera på universitet i USA eller Kanada till förmånliga priser. 

Explorius är en svenskgrundad organisation som koncentrerar sig på nordiska studenter. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Danmark och Finland. Detta har gjort oss till en expert i våra partners ögon, de tycker också att det är kul att arbeta med en organisation som verkligen känner sina studenter och vet vad de vill ha.

Här på Explorius förverkligar vi våra tankar om hur vi anser  studentresor skall vara. De ska vara så trygga att det enda du behöver bry dig om är att ha kul, så genomtänkta att du får upplevelser som varar en hel livstid och så säkra att dina föräldrar slipper ligga vakna på nätterna. Men du, det är också upp till dig själv att se till att du får en bra upplevelse. Nyckeln till ett lyckat utbytesprogram ligger lika mycket hos dig som student som hos oss som arrangör. Därför anstränger vi oss lite extra för att informera om våra program på ett heltäckande och förståeligt sätt. Vi kollar även noga att du är mogen för ett år hemifrån innan vi antar dig till programmet.

Varmt välkommen till oss på Explorius!