Plugget i Argentina!
Det är snart sju veckor sedan min första dag i skolan. Jag går på “Escuela de Agronomia, Rio Cuarto”, en lantbruksskola med inriktningarna naturvetenskap och fysik. I och med att jag går den naturvetenskapliga linjen har jag cirka fyra timmar fysik och kemi i veckan istället för teknik.

Hemklassrum & 2 lektioner om dagen
En skoldag här ser sååå annorlunda ut från gymnasiet i Sverige. Halv åtta på morgonen samlas alla elever på skolgården för att se på när den argentinska flaggan hissas, och därefter applådera fogligt. Man går sedan till sitt hemklassrum där alla lektioner hålls. Vi har bara två ämnen om dagen, så varje lektion varar i nästan tre, fyra timmar. Givetvis med raster däremellan som spenderas på den stora gräsmattan eller på fotbollsplanen - att lämna skolans område är förbjudet även för oss äldre.

Vi slutar runt två på eftermiddagen, då man går hem och tar lunch. Notera att man inte äter något innan klockan tre på eftermiddagen då frulle inte är ett känt fenomen här. Jag höll på att svälta ihjäl de första veckorna, men man vänjer sig ganska snabbt.

Plugga på spanska
Kravet på mig under det här året är godkänt i alla ämnen, och jag tror jag har det under kontroll även om det är en rätt stor påfrestning att allt är på mitt tredjespråk. Innan jag åkte hit gick jag första året på naturlinjen, vilket har gjort att jag ligger före i både matten och naturämnena. Det som är riktigt svårt är samhällskunskapen, samt ett gäng andra ämnen som handlar om argentinsk litteratur, grammatik och kommunikation. Men med överseende lärare och hjälpsamma vänner har det gått bra hittills.


Gina är en utav Explorius studentreportrar och du kan följa hennes blogg under hela utbytesåret i Argentina! Du hittar alla inlägg här.

Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.