Studera på Nya Zeeland!Visste du att  "Sagan om Ringen spelades in här? Mellan mystiska naturlandskap och storstäder som Auckland, Christchuch och Wellington kan du verkligen uppleva det bästa av två världar. Som utbytesstudent på Nya Zeeland kommer du snabbt märka hur mycket nyzeeländarna uppskattar sin natur. De har vulkaner, snöklädda berg, stränder och böljande kullar omkring sig och naturen blir ett sätt att leva och att uppleva äventyr. Tillsammans med din värdfamilj och kompisar kommer du säkerligen spendera många helger utomhus!

Aktiv skoltid
Skolan har en hög akademisk nivå och de obligatoriska ämnena inkluderar vanligtvis matte, engelska och något vetenskapligt ämne. Skolorna erbjuder ofta olika sport- och fritidsaktiviteter, till exempel "Outdoor Education, ett ämne där du på lektionstid kan ägna dig åt klättring, skidåkning, paddling eller mountain biking. Under utbytesåret kommer du gå på en nyzeeländsk high school, bära skoluniform och lära känna massor av nya kompisar!

Nya Zeelands närhet till Australien präglar naturligtvis kulturen och rivaliteten
. Drabbningarna i rugbyländerna emellan är legendariska och människor från de bägge länderna har ganska tydliga och ibland lite kärleksfullt elaka uppfattningar om varandra. Lite som svenskar och norrmän kan man säga.

Nyazeeländare gillar natur och brukar spendera mycket av sin fritid utomhus. Det är inte så konstigt egentligen med tanke på att det nyzeeländska landskapet är ett av de mest imponerande i världen. Detta kan bli din omgivning när du åker på ett High School år som utbytesstudent till Nya Zeeland.

På Nya Zeeland är Outdoor Education ett skolämne. Det är ett tydligt exempel på hur nyzeeländarna uppskattar sin natur. Inte så konstigt egentligen, har man vulkaner, alplandskap, stränder och böljande kullar omkring sig blir det ett sätt att leva. Och framförallt ett sätt att uppleva äventyr.
Nya Zeeland har blivit lite av världens medelpunkt för extremsportare. Du kan klättra i berg, forsränna i grottor och en massa andra äventyrliga saker. Känner du för att ta det lite lugnare kan du utöva "tramping", vilket betyder hiking eller vandring. Vill du hellre vistas vid vattnet är segling något av en nationalsport, gillar du lagsporter väljer du rugby och vintertid finns grym skidåkning.

Som utbytesstudent kan du räkna med att få prova på nya spännande aktiviteter om du vill. Den Nya Zeeländska gästfriheten är vida känd, vilket du kommer märka av hos värdfamilj och vänner som kommer ta med dig på allehanda upptåg och aktiviteter! Bara för att se till att du känner dig välkommen i ditt nya hemland.

Du kommer förmodligen gradvis komma djupare och djupare in i det Nya Zeeländska levnadssättet tills det en dag går upp för dig: "Jag tänker på engelska!" Då har du blivit en del av ditt nya tillfälliga hemland. Denna känslan drabbar mer eller mindre alla utbytesstudenter och är riktigt häftig, det kan vi lova.

Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.