Utbytesstudent i JapanUpptäck Japan!
Japan är ett av de mest spännande länderna på hela jorden. Du kommer under ditt år som utbytesstudent kanske att få lära dig kaligrafi, äta riktig sushi, lära känna den japanska ungdomskulturen samt vara först med att upptäcka Japans nästa stora exportsuccé! Vill du skaffa dig en unik profil, lära känna ett spännande samhälle och tänja på dina gränser – res till Japan!

Gammalt & nytt
Japan är kanske det mest svårbegripliga och spännande landet av alla de industrialiserade länderna på jorden. Samuraj - och geishatraditioner lever sida vid sida med mangakulturen och experimentell musik och teater. På gatorna trängs japanska tonåringar med regnbågens färger i håret med konservativa "Toyota/Sony"- herrar i mörk kostym och kvinnor trippande i traditionella dräkter. Allt detta och mycket mer kommer du att få uppleva under ditt high school år som utbytesstudent i Japan!

När du åker med Explorius till kommer du att bo i en japansk värdfamilj, vanligtvis i en större stad - glöm inte att ta av skorna! Japanerna har många etikettkoder men de kommer du som utbytesstudent lista ut vilka de är efter bara ett litet tag. Det krävs att du är intresserad av kulturen och börjat träna lite japanska på egen hand för att göra det enklare för dig själv. Det kan vara lite tufft i början, men redan efter 4 månader brukar det gå som en dans för våra studenter.

Vem kan åka med oss?
Om du inte har tagit gymnasieexamen och studerar heltid terminen innan du reser, har godkänt i alla ämnen och goda kunskaper i engelska samt har studerat japanska i två läsår, så kan du söka till Explorius High School-år i Japan. Du kan åka till Japan i augusti 2017 om du är född mellan 99.03.01 och 02.08.01. Vill du resa redan i mars 2017 ska du vara född mellan 98.10.01 och 02.03.01.

Avresa till Japan
Japanska skolåret börjar i april, avresan till Japan sker i mars och hemresan i januari. Väljer du åka enligt det svenska skolåret sker avresan i augusti och hemresan i juni.


Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.