Utbytesstudent i ItalienItalien är för dem flesta ett land med pizza, pasta och fotboll men landet har så mycket mer att erbjuda. Naturligtvis kommer du som utbytesstudent i Italien få uppleva allt detta men även det som är helt unikt med landet. Under ditt High School år i Italien kommer du lära känna massor av italienska ungdomar som älskar att hänga ute under sommarkvällarna. Du kommer även att få lära dig att tala kanske världens vackraste språk helt flytande!

En av de största olikheterna är hur folket hälsar på varandra. Italienare hälsar genom en puss på varje kind. I södra Italien gör även männen så. I norra Italien hälsar männen på varandra genom en kram eller en klapp på axeln.

Italienarna har också ett flertal andra olika hälsningsfraser. Du kan vara säker på att din värdfamilj ger dig en puss första gången ni träffas! Som utbytesstudent behöver du inte kunna alla dessa fraser, ett ”Ciao” tillsammans med ett leende räcker bra den första tiden av året. När du blir mer bekväm i det italienska språket och lärt dig vad som är lämpligt i olika sociala situationer, förväntas du börja använda mer formella meningar.

Att använda ditt kroppsspråk för att förstärka vad du säger är kanske något nytt för dig. Italienarna använder sitt kroppsspråk mycket för att förstärka sina känslor. Om du är glad räcker det inte med att säga det, du behöver även le och kanske gå lite närmare personen du samtalar med. Italienare är enkla att prata med! Lär dig att prata om småsaker, som t.ex. vad läraren berättade på lektionen. Ett samtalsämne är viktigt och ger dig anledning att prata. Tystnad är obekvämt för italienare och ett tecken på att något är fel. Så det spelar ingen roll hur litet samtalsämnet verkar vara. Om du är ute och dricker espresso med dina vänner på ett café så berätta om dig själv, Sverige, vad du gjort i skolan eller något annat som kan intressera dem. Detta är bra start till en konversation!

Du kommer till exempel att lära känna massor av italienska ungdomar
som älskar att hänga ute i de ljumma sommarkvällarna. På något sätt går svenskar och italienare perfekt ihop både socialt och professionellt. Kanske är det våra naturliga motpoler som drar oss samman!? Du kommer få ta del av den italienska skolan som vilken italiensk elev som helst. Under ditt år som utbytesstudent kommer du att äta, andas och leva Italien. Det gör man inte på charter!

Människorna i Italien är med största sannolikhet Europas trevligaste och mest välkomnande. Landet har otroligt mycket att erbjuda till dem som har lyckan att stanna här under ett helt High School år.Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.