Utbytesstudent i Tyskland
Tyskar är fascinerade av Sverige, svenskar och älgar. Under ditt utbytesår  i Tyskland kommer du bli uppskattad och snabbt få vänner! Fotboll, design och vacker natur är några av de saker du kommer uppleva under ditt utbytesår i Tyskland. Utöver det akademiska erbjuder många skolor även sporter och olika klubbar. Välkommen till Europas centrum!


Du har kanske har varit i Tyskland på semester eller åkt genom landet i bil eller med tåg på väg till alperna eller medelhavet. Tyskland ligger nära Sverige och kanske inte känns lika exotiskt som många av Explorius andra programländer. Tänk på att bakom dina "autbahn-intryck" finns mycket spännande att lära. Här finner du kanske Europas mest pålästa och engagerade ungdomar. Som utbytesstudent får du bli del av dem under ett år. Man är uppdaterad på miljöfrågor, kan diskutera klassiska/moderna författare och ligger i framkant i den teknologiska utvecklingen.

Att bo i Tyskland under ett High School år är något helt annorlunda än att semestra här. Du kommer att uppleva ditt år som både "exotiskt" och annorlunda mot vad du tänkt dig. Svenskar är otroligt populära i Tyskland och du kommer som utbytesstudent snabbt att få många vänner som vill hitta på roliga aktiviteter och kolla vad du är för en person. Att sedan hålla kontakten med både din värdfamilj och vänner genom livet är ganska lätt, Tyskland är ju så nära!

Vem kan åka med oss? 

Du som är född mellan 99.03.01 och 02.08.01, inte tagit gymnasieexamen och studerar heltid terminen innan du reser, har godkänt i alla ämnen och goda kunskaper i engelska.

Avresa till Tyskland

Du kommer åka till Tyskland i augusti. Hemresan blir i juni.


Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.