Utbytesstudent i FrankrikeOm du älskar mat, familjeliv, vänner och gillar att njuta av livet - då är det hit du ska åka. Fransmännen vet verkligen hur man ska få ut det bästa av det mesta!

Croissanter, konst, caféer och franska
Frankrike är precis som det ser ut på film och ännu mer därtill. Är du 14-18 år gammal och är sugen på något riktigt spännande som varar ett helt år och som garanterat många av dina kompisar inte har gjort? Åk med Explorius till Frankrike och gå ett år på High School!

Livet i skolan
I Frankrike tas skolan på stort allvar och utbildningen ligger på en hög akademisk nivå. Som utbytesstudent kommer du att läsa samma ämnen som dina klasskompisar. Du har lektioner 25 timmar i veckan och är oftast ledig på onsdag eftermiddag för att få tid till någon aktivitet.

Som student inom EU är du berättigad till studiemedel från CSN under ditt utbytesår.

Vi har bara ett fåtal platser till vårt program i Frankrike så är du intresserad av att kunna prata ett av världens kanske finaste språk flytande, raska på och läs mer så kan en av platserna bli din!

Välj område
Drömmer du om Franska Rivieran eller storstadslivet i Paris?  I Frankrike har du möjlighet att mot en extra kostnad välja i vilket område du vill bo. Välj bland 12 olika områden, läs mer här.

NYHET: La Réunion
Drömmer du om att bli utbytesstudent någonstans varmt och soligt och samtidigt lära dig flytande franska? Nu kan du bli utbytesstudent på den franska ön La Réunion som ligger i  Indiska Oceanen. Denna exotiska ö lovar värme, hänförande natur, vackra stränder och en spännande kultur. Läs mer om La Réunion här.

Vem kan åka med oss?
Du som är född mellan 99.03.01 – 02.08.01, inte tagit gymnasieexamen och studerar heltid terminen innan du reser, har godkänt i alla ämnen och goda kunskaper i engelska och har studerat franska minst två läsår, kan du söka till Explorius High School-år i Frankrike.

Språkkurs
Om du har lite eller inga förkunskaper i franska kan du börja ditt utbytesår med en språkkurs! Läs mer här.

Avresa till Frankrike
Avresa: Slutet av augusti/början av september
Hemkomst: Juni


Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.