Jobba hos Explorius

Vi som jobbar på Explorius tycker att vi har världens roligaste jobb - att ge studenter en chans att uppfylla sin dröm om ett år utomlands! Har du själv erfarenhet av att vara utbytesstudent och tycker att det låter spännande att arbeta med att ge andra samma upplevelse? Nedan presenterar vi aktuella lediga tjänster.


Vi söker en Student Exchange Coordinator

Arbetsuppgifter
Som student exchange coordinator på Explorius High School är du en viktig del för att våra studenter ska gå ett riktigt bra utbytesår. Du är delaktig från början till slut; från studentens första intresseanmälan, genom ansökningsprocessen till avresa och stöd under året. I tjänsten ingår daglig kontakt med våra studenter, deras föräldrar samt våra internationella samarbetspartners. Tjänsten är mycket varierad och kan variera efter säsong och behov men huvudsakliga uppgifter är försäljning och kundkommunikation inom Explorius High School-verksamhet.

Egenskaper
Du ska trivas bra med människor, gilla att ha kundkontakt och har ett genuint intresse för människor och service. Vi har en stark teamkänsla och värdesätter att vår nya kollega har en personlighet som stämmer överens med den interna företagskulturen. För att trivas hos oss tror vi att du är en utåtriktad prestigelös, flexibel person som har en förmåga att kunna arbeta självständigt.

Kvalifikationer/krav
Då mycket av arbetet är administrativt så vill vi att du är noggran och organiserad. Hos oss är det ofta ett högt arbetstempo så att du kan ha en positiv inställning även i stressade situationer är viktigt. Flytande svenska och mycket goda kunskaper i engelska är ett krav samt att du behärskar MS Office. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av att ha varit utbytesstudent alternativt har studerat eller bott utomlands under en längre period. Att du är intresserad av och ahr förståelse för andra kulturer ser vi ser som en självklarhet! Du får gärna tidigare ha arbetat inom resebranschen eller liknande.

Arbetstid/arbetsplats
Allmän visstidsanställning, sep - jan, 40 timmar i veckan i vårt centrala huvudkontor på Luntmakargatan i Stockholm

Tillträde
Så snart som möjligt

Lön
Fast lön, enligt överenskommelse

Ansökan
CV + personligt brev

Vi tar emot frågor och ansökan, skicka snarast in till Madeleine Linde, madeleine.linde(at)explorius.se 


Vi söker en Inbound Koordinator
Vi söker en serviceinriktad person till vårt Inbound Team!

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att aktivt hålla kontakten med skolor, våra internationella utbytesstudenter och värdfamiljer i Sverige. Du koordinerar och informerar om vårt program nationellt, men håller även kontakten med våra internationella partners.
Arbetet innebär stor självständighet och eget ansvar. Du blir Explorius ansikte utåt.

Egenskaper
Du trivs mycket bra med att arbeta med människor. Du är en målmedveten, driven och utåtriktad person som är van att underhålla många kontaktytor samtidigt. Vi förutsätter också att du är serviceinriktad och värdesätter kvalité lika mycket som vi gör.

Kvalifikationer/Krav
Du arbetar noggrant och strukturerat och vi ser gärna att du har egen erfarenhet av att ha arbetat i svensk gymnasieskola. Goda kunskaper att kunna uttrycka dig i både svenska och engelska är ett krav. Det är också värdefullt om du har arbetat med ungdomar tidigare.

Arbetstid/Arbetsplats

Varierad ca 10 timmar per vecka, arbetstiderna är till stor del flexibla eftersom du arbetar självständigt från ditt hem.


Lön
Timlön

Ansökan
CV + personligt brev

Vi tar emot frågor och ansökan på asa.kardell (@) exploius.se


Arbeta som ambassadör
Vill du jobba extra, tjäna en slant och dessutom ha kul under tiden? Sök då jobb som ambassadör/lokal representant för oss på Explorius!

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att aktivt jobba med gymnasieungdomar i ditt närområde. Du besöker skolor, lärare och studievägledare och håller dessa uppdaterade med material och information om våra olika program. Du genomför personliga intervjuer med blivande utbytesstudenter som anmält sitt intresse för Explorius, samt informerar både studenter och föräldrar om livet som utbytesstudent.

Arbetet innebär stor självständighet och eget ansvar. Det är du som blir Explorius ansikte utåt. Eftersom du jobbar mycket på egen hand är dina arbetstider flexibla.

Egenskaper
Du trivs mycket bra med att arbeta med människor. Du är en målmedveten, driven och utåtriktad person som är van att underhålla många kontaktytor samtidigt. Vi förutsätter också att du är serviceinriktad och värdesätter kvalité lika mycket som vi gör.

Kvalifikationer/Krav

Du har helst själv varit utbytesstudent på gymnasienivå eller är förälder till en utbytesstudent. Flytande engelska är ett krav medan övriga språk är meriterande. Vi ser att du har ett stort intresse för ungdomar och ett plus är om du har tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar. Du har tagit studenten.

Orter där vi söker ambassadörer just nu:
  • Blekinge
  • Dalarna
  • Göteborg
  • Jönköping
  • Kalmar
  • Linköping
  • Sundsvall
  • Varberg/Halmstad
  • Västerås
  • Växjö
Arbetstid/Varaktighet
Extrajobb/deltid

Lön
Timlön + Provision

Ansökan
CV + personligt brev

Vi tar emot din ansökan på info "at" explorius.se